Naar Italië deze zomer?

hoed kopen dames

Ga jij op vakantie naar italië deze zomer? Zorg er dan voor dat je goed voorbereid op reis gaat zodat je optimaal kan genieten van jouw vakantie. Neem makkelijke kleren mee: makkelijke schoenen om op te wandelen, een lekkere korte broek en shirt voor het warme weer en een pet met nekflap om je nog een beetje te beschermen tegen het warme weer. Zo zorg je voor een extra beetje schaduw, en geloof me, dat ga je echt nodig hebben als je heel de dag in de zon moet lopen.

Bezienswaardigheden in Italië

Italië staat natuurlijk bekend om meerdere dingen. Rome is een mooie oude stad, helemaal in het teken van de romeinen. Hier vind je het colosseum, het pantheon en het forum romanum. In Pisa staat de bekende toren van Pisa. Deze scheve toren is echt one of a kind en moet je ooit een keer gezien hebben. Maar ook de natuur in Italië kan erg mooi zijn. De alpen in het noorden van het land zijn altijd besneeuwd, terwijl je aan het Gardameer eeuwig kan wandelen. Zo is er voor iedereen wat wils in dit mooie land.

Cultuur en eten

Italië staat ook bekend om het lekkere eten: de overheerlijke pasta’s en pizza’s kan je echt overal halen. Wel geeft elke streek zijn eigen draai aan het eten, zo eet je overal een beetje hetzelfde maar toch ook weer een beetje anders. In Italië kan je ook genieten van de cultuur: van de italiaanse maffia, strak in het pak en gleufhoed tot de oude romeinen, volledig in harnas. Italië is dus een ideaal vakantieland vanwege de cultuur, het eten, de bezienswaardigheden en natuurlijk het lekkere weer. Geniet daarom ook lekker van je welverdiende vakantie in dit fantastische land!