Wikkelfolie, wat is het en waarvoor gebruik je het? 

wimpellijnen

Eén van de materialen welke onmisbaar is in elk magazijn of in elk laad- en losdock is ongetwijfeld zogenaamde wikkelfolie. Voor wikkel- of stretchfolie geldt dat het, het meest duurzame en bovendien ook meest voordelige materiaal is om bijvoorbeeld palletladingen mee te stabiliseren. Bovendien is het eveneens mogelijk om met deze folie goederen te beschermen tegen zowel vocht, stof als bijvoorbeeld vuil. Omwille van het feit dat wikkelfolie zowel rekbaar als stretchbaar is kan er in de praktijk worden vastgesteld dat er ook vaak naar wordt verwezen als zijnde niet alleen rek- of stretchfolie, maar ook rekwikkelfolie. Ben je benieuwd om hier meer over te ontdekken evenals over waarvoor je de folie allemaal kan gebruiken? Blijf dan vooral zeker verder lezen! 

Waar kan je deze folie voor gebruiken?

Het eerste waar aandacht aan moet worden besteed heeft te maken met de situaties waarin er gebruik kan worden gemaakt van wikkelfolie. Deze folie kan dan ook voor heel wat verschillende zaken worden gebruikt. Dit is ook precies wat ze door de jaren heen zo populair heeft gemaakt.

Je kan deze folie in eerste instantie gebruiken om een verzameling van dozen of bijvoorbeeld een volledige pallet te omwikkelen. Nadat dit inwikkelen is gebeurd ontstaat er een zeer solide geheel. Voor de dozen geldt dan ook dat ze niet langer over de mogelijkheid beschikken om tijdens het transport te gaan verschuiven. Bovendien is het zo dat er ook een extra bescherming wordt gecreëerd tegen de omstandigheden onderweg. Denk hierbij aan schadelijke elementen zoals bijvoorbeeld vocht, regen en stof. Op deze manier kan de inhoud van het pallet natuurlijk te allen tijde netjes worden gehouden. Dit is zeker en vast een niet onbelangrijk voordeel, integendeel. 

Wikkelfolie is geen krimpfolie

Voor wikkelfolie en krimpfolie geldt dat ze in de praktijk niet zelden in één zin worden gebruikt. Dit gezegd hebbende bestaat er wel degelijk een fundamenteel verschil tussen de beide soorten folie. Voor krimpfolie geldt bijvoorbeeld dat ze in de vorm van een hoes, een zogenaamde krimphoes, over een pallet wordt aangebracht. Vervolgens wordt ervoor gezorgd dat ze kan krimpen door gebruik te maken van warmte afkomstig uit een krimppistool. Beide folies zijn dus niet precies hetzelfde. 

Hoe kan je de kosten van wikkelfolie drukken?

Alle informatie die je tot dusver hebt kunnen lezen op deze pagina heeft duidelijk gemaakt dat wikkelfolie in de praktijk voor heel wat verschillende toepassingen kan worden gebruikt. Net omdat ze zo veelvuldig wordt gebruikt gaan mensen, winkels of bedrijven bijzonder vaak op zoek naar mogelijkheden om de kosten die er aan het kopen verbonden zijn te drukken. Dat lijkt op het eerste zicht misschien een lastig karwei te zijn, maar in de praktijk valt dat best goed mee. De bespaartips die je hieronder aantreft kunnen je daar bijvoorbeeld prima mee helpen. 

  • Vergelijk de prijzen van deze folie bij verschillende aanbieders;
  • Tracht de folie aan te schaffen in grotere hoeveelheden; 

Hou er wel rekening mee dat het mogelijk is dat de kwaliteit van deze folie aanzienlijke verschillen kan vertonen. Staar je dus met andere woorden niet alleen maar blind op de prijs die is verbonden aan de folie van je keuze, maar hou zeker ook rekening met de kwaliteit waarover ze beschikt.